The Lise Wilhelmsen Art Award Programme

The Lise Wilhelmsen Art Award Programme

Med en pris på $ 100,000, innkjøp til samlingen og utstilling er Lise Wilhelmsen Art Award en markant norsk og internasjonal pris, som setter kunstneren i sentrum. En mottager blir utnevnt hvert annet år og velges av en internasjonal jury.

Mottagere

 • Onkanga Nkanga Portrait bw
  ↑ 2019: Otobong Nkanga

  Den første tildelingen av The Lise Art Award Program skjedde i London høsten 2019. Otobong Nkanga ble ble første mottager.

 • DSC3127
  ↑ 2021: Guadalupe Maravilla

  Guadalupe Maravilla tildeltes Lise Wilhelmsen Art Award 2021. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard / Henie Onstad Kunstsenter

Lise Wilhelmsen Art Award Program har kommet i stand gjennom et nyskapende samarbeid mellom Lise og Arne Wilhelmsen-familien og Henie Onstad Kunstsenter.

Prisen er internasjonal, med sitt utspring i Norge. I tillegg til prisen, består programmet av midler til produksjon av utstilling på Høvikodden, katalog, formidlingsprogram og innkjøp av verk til Henie Onstad-samlingen. Internasjonalt vil prisen løfte frem viktige kunstnerskap. For et norsk publikum gir programmet en genuin mulighet til å stifte kjennskap med sterke, internasjonale kunstnere i en norsk kontekst. Avtalen er langsiktig og signert for 16 utdelinger og utstillinger – som strekker seg over 32 år. Samtidig er det en intensjon om at dette er et arbeid som skal forlenges ytterligere.

Jury 2019–2024:

 • DSC4273 1
  Michelle Kuo

  Marlene Hess-kurator for maleri og skulptur ved MoMA, New York

 • DSC4162 1
  Elvira Dyangani Ose

  Direktør for MACBA, Barcelona

 • DSC4242 1
  María Inés Rodríguez

  Redaktør for Tropical Papers og sjefskurator ved MASP, São Paulo

 • DSC4259 1
  Paulina Rider Wilhelmsen

  Tate International Council-medlem og grunnlegger av LWAAP og Wilstar Social Impact, Oslo

 • DSC4110 1
  Caroline Ugelstad

  Sjefskurator ved Henie Onstad Kunstsenter

 • DSC4092 1
  Tone Hansen

  Direktør for Henie Onstad Kunstsenter og grunnlegger av LWAAP