Alia Farid

Lise Wilhelmsen Art Award-utstilling

Alia Farid

Mottaker av Lise Wilhelmsen Art Award, Alia Farid, fra en LWAAP-mottakelse i forbindelse med åpningen av utstillingen Elsewhere på Chisenhale Gallery i London i november 2023. Foto: Genevieve Reeves / Henie Onstad Kunstsenter

Alia Farid er tredje mottaker av The Lise Wilhelmsen Art Award. Den kuwaitisk-puertorikanske kunstneren arbeider med en rekke ulike medier, inkludert tekstil, film og skulptur.

Dato Sted
Prisma-saler

Hun henter fram utelatte historier på tvers av fortid og nåtid som ofte står i kontrast til de innarbeidete og store historiefortellingene. Farid utforsker spørsmål om konflikt og kontroll, og om hvordan makt og vold utøves mot naturen, menneskers praksis og hverdagsliv.

Utstillingen på Henie Onstad blir hennes første i Norden.

Alia Farid (f. 1985) bor og arbeider i Kuwait og Puerto Rico. Hun har en bachelor i kunst fra Escuela de Artes Plásticas de Puerto Rico i San Juan, en master of science i visuelle studier fra Visual Arts Program ved MIT i Cambridge i Massachusetts og en master of arts i museumsstudier og kritisk teori fra Programa d’Estudis Independents MACBA i Barcelona. I 2023-24 er hun utnevnt til Radcliffe Institute Fellow.

Les mer om tildeling av Lise Wilhelmsen Art Award 2023, inkludert jurybegrunnelsen.


Alia Farid In Lieu of What Is Kunsthalle Basel 2022 03

Alia Farid, In Lieu of What Is, 2022. Installasjonsfoto Philipp Hänger / Kunsthalle Basel.

Utdeling av Lise Wilhelmsen Art Award

Utdeling av Lise Wilhelmsen Art Award. Foto: Johanne Nyborg / Henie Onstad Kunstsenter

Dagens utstillinger