Vinterferien på Henie Onstad

Ta med hele familien

Familie
DSC00439

Foto: Therese Thanh Tran / Henie Onstad Kunstsenter

Opplev kunst i vinterferien og utforsk dine og familiens kreative sider! Kunstsenteret holder åpent tirsdag til søndag, kl 11-17 og torsdag fra kl 11-21.

Dato

I Labben tilbyr vi grafikkverksted for barna med Renate Thor fra tirsdag til og med lørdag, mellom kl 12-16. Husk å meld dere på! Finn påmelding og les mer om verkstedet lenger ned på siden! Uken rundes som vanlig av med #kunstsøndag på Henie Onstad og familieomvisning!

Det blir også omvisninger i utstillingen Merz! Flux! Pop! fra tirsdag til og med lørdag, kl 11.30 og 12.30 – altså to runder per dag.

Hva med å kombinere omvisning med et besøk på verkstedet i Labben?

Vi anbefaler også den nye utstillingen Hvert øyeblikk teller - Følelser av aids som viser mer enn 200 verk av 60 internasjonale kunstnere. Her presenteres kunstnernes sterke og umiddelbare reaksjoner på aids-epidemien og kanskje enda viktigere; livets poesi og dets følelser, slik kunsten kan uttrykke det.

Gratis for alle under 18 år og medlemmer av Klubben.

Henie Onstad 01

Foto: Marija Kanavin / Henie Onstad Kunstsenter

Trykk med søppel/restematerialer!

Søppeltrykkekurset passer både for nybegynnere og for de med litt erfaring. Vi går raskt gjennom teknikk, men fokuserer mest på å ha det gøy, teste masse og utforske. Siden vi skal trykke med forskjellige materialer kommer det til å bli mye utprøvinger - som er kjempegøy! En eggekartong skal bli til kunst! Kurset starter med introduksjon til teknikk og en liten historie om Kurt Schwitters.

I introduksjonen blir det vist fram eksempler på forskjellige måter å trykke med restematerialer. Du får en innføring i rulling av trykksverte for å få rett konsistens og tykkelse, deretter hvordan man påfører trykksverten på selve materialet ditt, feks en flatpresset eggekartong og hvordan man trykker motivet på papir. Vi bruker kun giftfri trykksverte, men det er anbefalt å ha på seg klær man ikke er så redd for. Det kommer til å bli litt grising.

Ta gjerne med noe papp eller papir av noe slag. Eksempler: tomme havregrynsposer, eggekartonger, bobleplast, pappkonvolutter, matemballasje (gjerne de som er litt tykke uten plastfilm).

Uten navn 1 kopi
Henie Onstad 03

Foto: Marija Kanavin / Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad 07

Foto: Marija Kanavin / Henie Onstad Kunstsenter

Besøk Skulpturparken!

Naturen gir en helt spesiell ramme for å oppleve kunst. På Høvikodden finner du 30 skulpturer på 140 mål tomt. Velkommen inn i skogen, til vannkanten og rundt i omgivelsene. Hent et kart ved inngang til kunstenteret eller les mer om skulpturene her.

DSC00713

Foto: Therese Thanh Tran / Henie Onstad Kunstsenter

Yayoi Kusamas magiske univers

Tre inn i Kusamas prikkete verden! Opplevelsesverket Hymn of Life er en permanent installasjon på Henie Onstad. En unik opplevelse for hele familien.