Zdenka Rusova

Tegninger

Zdenkarusova001

Foto: Henie Onstad arkiv.

«Om man uforvarende dumper inn i grafikksalen på Høvikodden og står ansikt til ansikt med Zdenka Rusovas kunst for første gang, synes den kanskje uvedkommende.»

Dato Sted
Grafikksal

«Ved nærmere rundskue erkjenner man en meget sublim teknisk ferdighet. Først ved nøyere gransking av hvert enkelt arbeide dukker hele Rusova frem i all sin underfundighet – og for all del klarhet[...] Rusova spiller gjerne på det lett satiriske i sin formgivende underfundighet,» skrev Einar Granum i sin anmeldelse av utstillingen for lokalavisen Asker og Bærum Budstikke, før han avsluttet:

«Zdenka Rusova er tsjekkoslovakisk bæring, bosatt på Høvik. Hennes utdannelse er rik, og arbeidsom må hun være som hennes bilder stadig søker bevegelse. Ikke bare innenfor formatet, men rundt i Europa. En hærskare av internasjonale utstillinger har hun bekledt, mottatt priser og forsvunnet i gallerier og samlinger.»

3. mars til 13. april 1971 viste Zdenka Rusova nye grafiske arbeider i Grafikksalen på Henie Onstad Kunstsenter. Dette var Rusovas første separatutstilling i Norge og hun presenterte om lag 35 nye arbeider.

 • Zdenkarusova004

  Foto: Henie Onstad arkiv.

 • Zdenkarusova003

  Foto: Henie Onstad arkiv.

 • Zdenkarusova002

  Foto: Henie Onstad arkiv.

 • Zdenkarusova005

  Foto: Henie Onstad arkiv.

Dagens utstillinger