Oppløsning

En utstilling av Unge fotografer

Skjermbilde 2021 06 02 kl 09 28 50

I utstillingen Oppløsning presenterer Henie Onstad arbeider av ni unge fotografer i alderen 16 til 19 år.

Dato Sted
Biblioteket

Utstillingens arbeider og underliggende tema er påvirket av pandemien og de strenge sosiale begrensningene som har preget samfunnet. Tittelen – Oppløsning – henviser til erfaringen av at noe faller fra hverandre, som etablerte sosiale arenaer og relasjoner, og til livet som settes på pause eller ebber ut. Oppløsning er også et uttrykk for hvor mange piksler et digitalt bilde inneholder, og for et bildes skarphet. For mange har flere av disse faktorene blitt en vesentlig del av hverdagen gjennom det siste året.

De deltagende fotografene er:

Aisha Ahamed (f. 2002)
Aurora Kolstad (f. 2001)
Fartein Ringset (f. 2001)
Mathilde Espevalen (f. 2002)
Mirwais Moquim (f. 2002)
Iver Lennartson Noem (f. 2000)
Noah Gylver (f. 2002)
Ronja Brox (f. 2000)
Sara Charlotte Magnusson (f. 2001)

Unge foto 2
↑ Omvisning i utstillingen ved fotografene.

Video: Jonas Kiste og Therese Thanh Tran

Unge fotografer er et årlig mentordrevet talentprogram utviklet av Henie Onstad, og en del av kunstsenterets pågående fotosatsing. De ni deltagerne er nøye utvalgt etter søknad og intervju. Programmet ble etablert i 2019, og Henie Onstad er stolte over å presentere arbeidene til andre kull med Unge fotografer. Utstillingen blir også fulgt av en katalog.

I likhet med en rekke andre aktiviteter har store deler av talentprogrammet dette siste året foregått på digitale plattformer. Gjennom et år har deltagerne arbeidet med egne prosjekter, under veiledning av mentorer som selv er profesjonelle og erfarne fotografer. Målet har vært å styrke hver enkelte fotografs særegne blikk og uttrykk.

I samarbeid med

Talent Norge

Bergesenstiftelsen

Storebrand kunstsamling

Dagens utstillinger