Marianne Beate Kielland

SCHUMANN & MAHLER

Concert
Marianne Beate Kielland Palm Fotografie 16

Velkommen til en kveld med musikk fra romantikkens mestere.

Date Place
Studio

Fra musikkhistoriens begynnelse og fram til i dag kjenner vi mest til de mannlige komponistene. Clara Schumann og Alma Mahler ville kanskje blitt mer anerkjente som komponister om de hadde levd i en annen tid. Tidligere har de havnet i skyggen av sine menn, Robert Schumann og Gustav Mahler.

Denne kvelden presenterer Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen musikk av dem alle fire. Ikke for å stille komponistene opp mot hverandre, men for å løfte frem de romantiske mesterverkene – side om side.

Kunstsenteret byr denne kvelden også på kveldsåpne utstillinger og i kafé Piruetten er det mulig å nyte tapas og noe godt i glasset. Se menyen her.
OBS: bordreservasjon kreves – bestill ved å sende e-post til booking@piruetten.com

Billetten gir adgang til kunstsenteret og til den nyåpnede utstillingen Niki de Saint Phalle.

Se programmet for hele kvelden under

Gjør deg klar for en kveld med musikk, mat og mening.

Marianne Beate Kielland sings Sibelius Höstkväll (Autumn Evening) op 38 #1
↑ Marianne Beate Kielland synger Sibelius – Höstkväll

Recorded in Store Studio, Oslo with conductor Petr Popelka and the Norwegian Radio Orchestra.

The CD with 24 songs by Sibelius is expected later this year on the LAWO Classics label, produced by Vegard Landaas.

 • Marianne Beate Kielland Mezzosopran
 • Nils Anders Mortensen Klaver

Kveldens program

 • 15:04
 • 17:00

  Utstillingene er åpne hele kvelden, se aktuelt program her

 • 19:00

  Konsert: Schumann & Mahler

 • 22:00

  Dørene stenger

"A singer with such a charisma challenged her colleagues."" (Dreh-Punkt-Kultur) Mezzosopran Marianne Beate Kielland er kjent for sin sterke scenetilstedeværelse og musikalske integritet. Gramophone Magazine skriver om henne: "Mezzosopranen er ganske enestående: sterk, fast, følsom i modulasjoner, fantasifull i behandlingen av ord, med en stemme som er ren i kvalitet, bred i spekteret og urokkelig sann i intonasjon."

Hun er utdannet fra Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Svein Bjørkøy. Hun har også studert med Oren Brown og Barbara Bonney.

Hun er en av Europas fremste konsertsangere, og hun opptrer jevnlig i konsertsalene i Europa, Japan og Amerika med dirigenter som: Masaaki Suzuki, Andrew Manze, Michel Corboz, Leonardo Alarcon, Herbert Blomstedt, Jordi Savall, Rinaldo Alessandrini og René Jacobs.

I 2012 ble hun US Grammy-nominert i «Best Vocal Classical Album» for «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen, og med dette rundt 60 andre innspillinger og et bredt spekter av repertoar og fremføringer er hun etablert som en bemerkelsesverdig tolk av musikk fra barokk til samtid.