Nurse With Wound

Nurse With Wound

For å markere at Henie Onstad Kunstsenter har fått splitter nye hjemmesider med egen Art Channel, har vi funnet fram en skikkelig skatt med det legendariske britiske bandet Nurse With Wound.

Skjermbilde 2020 09 07 kl 12 36 24
↑ Introduction to Nurse With Wound by Svein Terje Torvik

I internasjonal musikkundergrunn er Nurse With Wound et stort og beryktet band. De spiller svært sjelden live og hadde aldri gjort en konsert i Norge før.

Konserten med Nurse With Wound var del av sideprogrammet til utstillingen The Great Monster Dada Show. Bandet er klart inspirert av Dada og de sentrale kunstnerne her. De refererer til Kurt Schwitters allerede på sin tredje LP Merzbild Schwet fra 1980, som blant annet inneholder komposisjonen DadaX.

Nurse With Wound startet i 1978 og sprang ut fra pønkens antielitistiske DIY-holdninger. De ble raskt en viktig gruppe i de mest eksperimentelle og provokative postpønk- og industrialmiljøene. Andre sentrale utøvere her er broderprosjektet Current 93 og andre beryktede band som Throbbing Gristle, Psychic TV, Coil, Cabaret Voltaire og Whitehouse.

Steven Stapleton er Nurse With Wounds overhode. Han jobber også som billedkunstner og skulptør under navnet Babs Santini. Stapletons visuelle uttrykk ser man på deres plateomslag og i konsertenes videokollasjer. Hans fascinasjon for fetisjisme, okkultisme og erkebritisk esoterisk Victoriana var fremtredende også i konserten på Henie Onstad.

Musikalsk beveger Nurse With Wound seg fritt mellom maskinell støy, mørk og vakker ambient, samplebasert kollasj og impro. De har selv sagt at hvert show er en øving til det neste, hvilket gjør at ingen opptreden blir helt lik.

Denne konserten blir å høre som en egen plateutgivelse etterhvert.