Støtt Unge fotografer

Unge Fotografer 21-22

Foto: Camilla Sune

Støtt Unge fotografer

Morgendagens fotografer i dag.

Mestring, kunnskap og nye fellesskap kommer sammen i et banebrytende program på Henie Onstad. Unge fotografer er et årlig mentorprogram for unge mellom 16 og 19 år med en spesiell interesse for fotografi og nye medier. ​Åtte utvalgte fototalenter får en enestående mulighet til profesjonell utvikling på et viktig tidspunkt i livet – fra det å skape, til det å stille ut og formidle.

Programmet ble etablert i samarbeid med Talent Norge Junior i 2019 og ble raskt en suksess. Det inngår i kunstsenterets store satsning på fotografi og nye medier, som ledes av kurator Susanne Østby Sæther.

Talent Norge støtter programmet 50% og tanken er at private støttespillere skal bidra med de resterende midlene. Vi håper dere kan tenke dere å bli med oss å støtte morgendagens fotografer. Bidrar dere til Unge fotografer økonomisk, vil du og ditt selskap være med på å gi talentfulle norske ungdommer helt spesielle utviklingsmuligheter.

Som støttespiller av Henie Onstad kan vi tilby et skreddersydd program som gjør at ditt selskap kan få nye opplevelser i møte med kunsten.

Oppløsning
↑ Oppløsning

Unge fotografer 2020-21

Åpning av Autofokus
↑ Autofokus

Unge fotografer 2021-22

Fra tidligere deltagere:

Anna Rogneby, Just trying to (out)fit in

Anna Rogneby, Just trying to (out)fit in

Ivo Ek, Bardo

Ivo Ek, Bardo

Vera Moi, Se trange tider, papirets begge sider

Vera Moi, Se trange tider, papirets begge sider

«Unge fotografer har vært en øyeåpner. Jeg har utviklet meg fra enkeltbilde-hobbyfotograf til multibilde-fotoprosjekt-fotograf. Dette er det viktigste programmet for utviklingen av Norges unge fremtidige fotografer.»
— Ivo Ek

Videre studier

  • Norsk Fotofagskole i Trondheim 2020-21​
  • Fotojournalistikk, Oslo Met 2021-2024
«Programmet har vært utrolig morsomt og lærerikt. Ikke minst har jeg fått meg gode venner som også er interessert i foto, noen jeg kan diskutere og dele erfaringer med, og det er gøy!​»
— Anna Rogneby

Videre studier

  • Norsk Fotofagskole i Trondheim 2020-21 ​
  • Fotokunst i Rotterdam 2021-2024
Workshop UF 21-22

Foto: Camilla Sune

Springbrett
Unge fotografer skaper et unikt rom for profesjonell utvikling. Flere tidligere deltagere har gått videre med studier både nasjonalt og internasjonalt. På den måten er programmet et viktig springbrett for deltagerne mot en fremtid som profesjonelle fotografer. Vi rekrutterer bredt og mottar søknader fra hele landet. Det er gratis for ungdommene å delta.

Programmet følger skoleåret med månedlige samlinger, samt en studiereise. Både på og utenfor museet skaper mentorer, som kunstnerne Harold Offeh, Lars TCF Holdhus og Maria Pasenau, samt museets formidlingsleder og kuratorer, et aktivt mentorskap.

Med veiledning fra profesjonelle aktører utvikler talentene individuell kompetanse og kollektiv refleksjon. Programmet avsluttes med en utstilling på Henie Onstad som markedsføres og presenteres som del av det offisielle programmet.

På Henie Onstad bygger vi opp et nettverk av ​støttespillere til et større fotografi og nye medier-program. Som støttespiller av Unge fotografer får du​ tilgang til, og blir en del av​, dette nettverket.

Støtt Unge fotografer

  • DSC4154 1
    Kontakt Tuva Trondsdatter Trønsdal

    Leder for utvikling og partnerskap, ttt@hok.no

Fotosatsing

Henie Onstad startet i 2017 en langsiktig satsning på fotografi. Som del av dette presenteres flere separatutstillinger med betydningsfulle norske og internasjonale fotografer, gruppeutstillinger og en fototriennale for eksperimenterende, internasjonalt samtidsfotografi. Målet er å gjenoppta tradisjonen fra 1970-tallet, hvor museet var en pionér innen satsningen på fotografi.

Utstillingsprogrammet er per i dag støttet av Varner, Kolonihagen, ABG Sundal Collier og Aars gjennom langvarige avtaler.