Opplev skulpturparken – Grunnskolen

Trygve Fredriksen Filipstadbananen

Trygve Fredriksen, Filipstadbananen, 1952.

Denne bananen er en av pop-kunstens store inspirasjonskilder. Historien forteller hvordan pop-kunstneren Claes Oldenburg som liten tok Amerikabåten fra kaia i Oslo. Han så bananen og brukte den som inspirasjon da han i voksen alder lagde svært store versjoner av helt hverdagslige ting. Deponert av BAMA. Foto: Øystein Thorvaldsen.

Opplev skulpturparken – Grunnskolen

DKS-tilbud til skoler i Viken.

Henie Onstad Kunstsenter har en skulpturpark som inneholder 30 verk av norske og internasjonale kunstnere. Dere er invitert til å være kunstagenter som skal undersøke skulpturer fra ulike epoker med forskjellige uttrykk. Oppdraget er å utforske det tredimensjonale med skulpturene, materialet de er laget av, størrelse og omgivelsene rundt skulpturene. Flere skulpturer henter inspirasjon fra modernismen og et av verkene er en lydskulptur. Enkelte av skulpturene er spesiallaget til stedet de er plassert.


I løpet av to timer vil elevene få utforske og løse oppdraget i skulpturparken, og lage en tegneserie i Labben. Tittelen til tegneserien er: «Hva gjør skulpturene om natten på Henie Onstad?»


Besøket varer 2 timer og har følgende timeplan:


  • Omvisning ute i skulpturparken med formidler

  • Workshop i Labben


Kontakt DKS Viken om deltagelse