Interiør og design

L1004999

Popcorn.

Foto: Simen Øvergaard / Henie Onstad Kunstsenter

Interiør og design

Bygningens hovedmaterialer, naturbetong, glass og kobber preger også interiøret på Henie Onstad Kunstsenter – sammen med teak og nøye utvalgte tekstiler.

Sonja Henie reiste aktivt rundt til forskjellige leverandører for å finne riktige tekstiler og farger, og hentet blant annet inn et dyprødt gulvteppe fra California. Fargen gikk igjen både i trappeløp, premierommet, auditoriet og på stoltrekk, og den kan fortsatt sees på de originale gardinene i dag.

L1005017

Foto: Simen Øvergaard / Henie Onstad Kunstsenter

Henie og Onstad engasjerte også en av Norges i dag mest markante møbeldesignere, Sven Ivar Dysthe til å designe en rekke møbler for HOK. Som nyutdannet designer fra London gikk han løs på oppgaven med stort engasjement. Dysthe designet Prismaserien som bestod av bord, loungestol og puffer produsert av Møre Lenestolfabrikk AS. I tillegg tegnet Dysthe den legendariske Popcornstolen i glassfiber og stålrør, en stol som har blitt et ikonisk samleobjekt. Møblene ble kun produsert for HOK. Først i 2012 ble Popcornstolen relansert på markedet, og de øvrige Prisma-møblene ble satt i produksjon i 2013. Kvalitetene fra 68 er dermed minst like etterspurt i dag som den gang. Fra 2014 er alle møblene igjen å finne i publikumsområdene på HOK som del av vedlikeholdsløftet.

  • Materialbilder indrelid 21
  • Indrelid 14
  • Indrelid 9
  • Materialbilder indrelid 12