Et godt trent blikk på samlingen

DSC8629

Et godt trent blikk på samlingen

Den norske kunstneren Elise Storsveen er like gammel som Kunstsenteret og har vært publikum på Høvikodden gjennom et helt liv. Nå har hun funnet historier i Henie Onstad-samlingen som aldri tidligere har blitt fortalt.

↑ An introduction to the Henie Onstad Collection by Elise Storsveen

Video: Simen Øvergaard

Elise Storsveen (1969-) har i to år arbeidet med å kuratere en ny samlingsutstililing for Henie Onstad. Som kunstner jobber Storsveen i hovedsak med monumentale tekstiler og collager, men hun er også kjent som en skarp kurator gjennom prosjektet Hold steinhardt fast på greia di.

Sammen med Henie Onstads kurator Ana María Bresciani, har Storsveen gått grundig til verks når hun det siste halvannet året har tatt for seg Henie Onstads samling. Særlig har hun gravd dypt i grafikk- og kunstnerbok-samlingen, og noen av disse hovedverkene vises for første gang.

I flere år har hun samarbeidet med Eline Mugaas om fanzinen Album, og i utstillingen kommer hennes interesse for grafikk, foto og papirarbeid tydelig frem.

Storsveen er født året etter at Kunstsenteret åpnet på Høvikodden og har tilbrakt mye av oppveksten på Henie Onstad. Fra alle minnene, trekker hun særlig frem en konsert hun overvar som fjortenåring med det norske rockebandet Holy Toy, hvor polske krigsfilmer ble vist i bakgrunnen. For henne var det «en heftig opplevelse for et ungt sinn».

  • An Exhilarating Experience for a Young Mind – The Henie Onstad-collection curated by Elise Storsveen June 19, 2020–April 3, 2023
  • Henie Onstad Kunststenter Sal Haaken