Ambient Afternoon

Carmen Villain & Felicia Atkinson

Konsert

Velkommen til Ultimas ambientzone med Carmen Villain og Félicia Atkinson.

Dato Sted
Studio

I samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter byr Ultima på to artister som har gjenoppfunnet begrepet ambient på hver sin måte.

Carmen Villain: Impossible Color
Ida Aurora Høikleiv Ribu: Visuals

Félicia Atkinson: IMAGE LANGUAGE

Sjangeren ambient har vært en bærebjelke innen elektronisk musikk helt siden Brian Eno utviklet konseptet midt på 70-tallet, og dermed bygget bro mellom pop og mer klassisk orienterte musikkformer. Den har overlevd et utall musikalske omveltninger, og opplever for tiden en gjenoppblomstring.

Den meksikansk-norske artisten og produsenten Carmen Villain har beveget seg nærmere en svært teksturert form for frodige og følelsesladde tonedikt med innslag av feltopptak, akustiske instrumenter som fløyte, klarinett, piano, samt elektronikk. I denne forestillingen utforske hun lydteksturer, sakteutviklende harmonier og stemninger, ledsaget av bilder fra tekstilkunstner Ida Aurora Høiklev Ribu.

Image Language er navnet på den franske artisten Félicia Atkinsons kommende album og live-sett. Musikken er en virvelvind av elektroakustiske/MIDI-lyder, feltopptak, improvisert tekst, flygel og Fender Rhodes, som sammen bygger et mentalt landskap av abstrakte og figurative fortellinger.


I samarbeid med: Ultima, Institut français de Norvège