Nour Sokhon

Revisiting: Resisting Turbulence

Konsert
Nour2 photo Omar Gabriel72dpi

Foto: Omar Gabriel

Urfremføring av libanesiske Nour Sokhons audiovisuelle verk Revisiting: Resisting Turbulence.

Dato Sted
Studio

Samme dag vil det være filmvisning med bidrag fra flere av kunstnerne som vises i New Visions. Se informasjon om forskjellige billettyper i billettlenken. Inngang til utstillingene er inkludert i billettene, og arrangementet er gratis for alle under 18 år og for klubbmedlemmer.

  • Konsert 150,-
  • Konsert + filmvisning 150,-

Revisiting: Resisting Turbulence er en audiovisuell konsert bestilt av Henie Onstad til New Visions og er en videreutvikling av Sokhons tidligere stykke Resisting Turbulence. Verket bruker et utvalg av kunstneren Myriam Boulos sine bilder fra serien What's Ours som et partitur for det soniske landskapet i forestillingen. What's Ours er blant kunstverkene stilt ut i New Visions.

Prosjektet startet i 2019, der begge artistene gjennomførte en serie tilfeldige intervjuer mens de gikk rundt i gatene i deres hjemby Beirut. Kun få dager etter at intervjuene ble gjort, startet revolusjonen i Libanon. Begge kunstnerne bærer med seg flere generasjoners traumer etter langvarig krig og konflikt. De er drevet av en forestilling om uendelige muligheter for at en gjenoppvåkning kan finne sted i en by belastet av en konstant tilstand av rastløshet. Intervjuobjektene, som villig delte personlige fortellinger med omhyggelige detaljer, kastet lys over folks ønske om å bli hørt.

Resisting Turbulence
ble til en beskrivelse av byens folks tilstand av lammelse før revolusjonen og oppvåkningen etter at den begynte. Revisiting: Resisting Turbulence utvider tidslinjen frem til situasjonen akkurat nå og stiller spørsmål ved landets tilstand etter stadig nye omveltninger som økonomisk kollaps og havneeksplosjonen i Beirut i 2020.

Samme dag vil det bli filmvisning med bidrag fra flere av kunstnerne som vises i New Visions. Se billettlenken for mer informasjon og merk at det finnes to forskjellige billettyper.