Kunstner -samtale: Per Barclay

Samtale mellom kunstner Per Barclay og kurator Ana María Bresciani

Foredrag

Møt kunstneren Per Barclay! Bli med på en eksklusiv kunstnersamtale i forbindelse med den kritikerroste utstillingen Per Barclay: Soft Sweet Vortex.

Dato

Billetten inkluderer inngang til utstillingene.
Voksen: 150
Student: 80
Klubbmedlem: Gratis – inkludert en venn

Utstillingen viser verk fra den anerkjente norske kunstnerens 40-årige internasjonale karriere. Under kunstnersamtalen vil kurator Ana María Bresciani i samtale med Per Barclay dykke dypere inn i hans unike kunstneriske verden.

Etter samtalen vil Barclay være tilgjengelig for signering av den nyutgitte katalogen som følger utstillingen. Kunstnersamtalen er gratis for alle med museumsbillett eller klubbmedlemskap. For å sikre deg plass, kjøp billett her.

Per og Ana under kunstneromvisning.

Kunstner Per Barclay med kurator Ana María Bresciani. Nabeeh Samaan / Henie Onstad Kunstsenter

Per Barclay ble født i Oslo i 1955, og bor og arbeider i Oslo og Torino i Italia. Han har en solid internasjonal karriere, og hans kunstnerisk uttrykk omfatter foto, skulptur og installasjon, hvor han benytter varierte materialer som stein, stål, aluminium, glass, vann og spillolje.

Under denne kunstnersamtalen vil du få muligheten til å lære mer om hans kunstnerskap, metoder og inspirasjon, og få innsikt i hvordan spesifikke motiver og modeller har utviklet seg over tid, ved hjelp av ulike materialer og formater.

Utstillingen Per Barclay: Soft Sweet vortex viser 40 verk som spenner fra 1979 og frem til i dag, inkludert en helt ny fotografisk serie av Barclays «oljerom» i det tidligere Deichmanske bibliotek i Oslo. Denne serien ble produsert i 2022 og vises nå for første gang.

Per Barclays har en lang historie med Henie Onstad. Allerede som ung, fikk han et sterkt forhold til kunstsenteret. I 1992 bygde han et «vannrom» utenfor kunstsenteret, og utstillingen som vises nå gir en unik mulighet til å utforske en serie bilder tatt av dette vannrommets interiør. I skulpturparken, foran inngangen til Henie Onstad, ble skulpturen Glasshus installert i 2019.

Les mer om utstillingen