Frå form til famling

Solveig Styve Holte

Dans
Foto Tale Hendnes 2022 4

Illustrasjon: Ylva Greni.
Foto: Tale Hendsnes / Dansens Hus, Oslo

Om hvorfor noe huskes og annet glemmes.

Dato Sted
Storsalen, Prisma-salene, Studio, Vestibylen og Skulpturpark

Voksen: 150,-
Student: 80,-

Gratis for klubbmedlemmer, og alle under 18 år. Inngang til utstillingene er inkludert i billetten.
Det er også mulig å kjøpe billett ved ankomst.

Frå Form til Famling er et nytt koreografisk arbeid som tar utgangspunkt i de materielle sporene i arkivet etter Høvik Ballet, det første frie profesjonelle dansekompaniet i Norge i nyere tid. Kompaniet eksisterte fra 1969 til 1989, og hadde Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden som fast tilholdssted. Sammenlignet med musikk, teater, visuell kunst og litteratur fra samme periode er den tidlige dansekunsten lite dokumentert, men noe finnes. Prosjektet har arbeidet med foto og filmmateriale fra den første perioden fra 1969 til 1975, og tittelen er en reversering av NRK-programmet Fra famling til form fra 1969, den første filmdokumentasjonen av kompaniet.

Foto Tale Hendnes 63

Foto: Tale Hendnes / Dansens Hus, Oslo

Frå form til Famling skjer som en tverrkunstnerisk performance over flere timer ute og inne på Henie Onstad Kunstsenter fra 2. til 5. november 2023. Musikken er nyskrevet og framført av Ane Marthe Sørlien Holen, Jan Martin Smørdal og Kristine Tjøgersen, kostymer og det visuelle ved Solveig Fagermo og lysdesign av Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Performancen vil strekke seg gjennom kunstsenteret og ut til den omkringliggende parken og fjorden og inviterer tilskueren til en aktiv fundering over hvorfor noe huskes og annet glemmes.

  • Forestillingen skjer både innendørs og utendørs i et tidsrom på fire timer fra starttidspunktet:
  • Torsdag 2. november Kl. 15:00
  • Fredag 3. november Kl. 12:00
  • Lørdag 4. november Kl. 12:00
  • Søndag 5. november Kl. 12:00

Koreografien er utviklet i et nært samarbeid og gjennom en flerårig utforsking med dansekunstnerne Ilse Ghekiere, Terje Tjøme Mossige, Magdalene Solli og Per Roar. Kunstnerne møter sporene av det originale materialet i vår samtid, og undrer seg over hvilke kropper og hendelser som fikk være nærværende og fraværende i historiefortellingen om Høvik Ballett. I dette resonansrommet vokser det fram en flerstemmig vev av nye forbindelser.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde. Det er en samproduksjon med Henie Onstad Kunstsenter, Dansens Hus og Kunsthøgskolen i Oslo, og er også del av programmet til Bærum jazzfestival.