Det Norske Solistkor

Sanger til havet

Konsert
1 Solistkoret UA sesongåpning foto Bård Gundersen

Foto: Bård Gundersen

Søndag 16. juni inntar Det Norske Solistkor Henie Onstad Kunstsenter med musikk og tekster om det ville, vakre havet.

Dato Sted Gratis med inngangsbillett
Vestibyle

Det Norske Solistkor er et nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller.

I anledning utstillingen Atlanterhavet. Myter, kunst, vitenskap har Henie Onstad i samarbeid med Ultimafestivalen invitert de til å holde konsert med havtema.

Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Livet i havet og menneskets relasjon til det har vært en gjennomgangstone i Solistkorets konsertprogrammer det siste året gjennom korets storsatsning Et hav av stemmer. Havet gir oss liv, fordeler varme på kloden og er mange menneskers levebrød. Her finnes enorme variasjoner av liv, som WWF formulerer det. Men livet i havet, og med det oss selv, er truet av klimaendringer og forurensning.

Hvordan opptrer vi i møtet med den største delen av vår klode? Med prosjektet Et hav av stemmer ønsker Solistkoret å belyse dette viktige temaet med konserter, innspillinger og musikalske møteplasser med havet som tematisk omdreiningspunkt.

Konserten starter i vestibylen og vandrer ut i skulpturparken om været tillater.

Grete Pedersen Solistkoret VGS Jeløy Kirke 8866 kop foto Bård Gundersen
↑ Grete Pedersen

Foto: Bård Gundersen

Repertoar:

Lars Johan Werle: Nautical preludes
Evert Taube, arr. Gunnar Eriksson: Inbjudan til Bohuslän
Bente Leiknes Thorsen: Laughing my head off / Singing your heart in
Bent Sørensen: Havet står så blankt og stille
Alfred Janson: Vi som är fødda vid havet
Edvard Fliflet Bræin: Ut mot havet
Gunnar Eriksson: Varje träd är en värd
James Gordon, arr. Diane Loomer: Frobisher Bay

I samarbeid med

Prosjektet er et samarbeid med Ultimafestivalen og er muliggjort med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB som en del av Ultima + HOK: Listening to the Legacy.

Sideprogram knyttet til: