Chrysanne Stathacos

Kunstnersamtale

Foredrag
DSC7927

Installasjonsfoto: Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Velkommen til kunstnersamtale med Chrysanne Stathacos.

Dato Sted
Auditorium

Chrysanne Stathacos deltar med fem verk i utstillingen Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids. Som et tidsvitne og god venn av flere av de deltagende kunstnerne, har hun et unikt perspektiv og personlig forhold til både kunsten og pandemien og vi ser frem til å høre hva hun har å fortelle i samtale med en av utstillingens to kuratorer, Ana María Bresciani.

Chrysanne Stathacos (f. 1951, Buffalo, New York) er en multimediakunstner som kombinerer trykk, fotografi, video og installasjon på ulike måter som ofte resulterer i offentlige kunstprosjekter. Utbruddet av hiv/aids-epidemien påvirket hennes opplevelse og forståelse av dødelighet og tap, spesielt da hun mistet en nær venn. Stathacos reiste i etterkant til India og Øst-Asia, der hun fordypet seg i buddhisme og østasiatisk spiritualitet, noe som har inspirert både kunsten og aktivismen hennes.

Arbeidene Stathacos viser i utstillingen strekker seg fra 1991 til 2020 og er hovedsakelig verk der hun bruker intime materialer som kondomer og spiraler, og organisk materiale som cannabis og roser på lerretene sine. De gjentatte mønstrene forvandler materialene til poetiske komposisjoner.

Stathacos bor og jobber for tiden i Toronto, Canada og Athen, Hellas.

Program:

 • 17:30

  Kafé Piruetten holder åpent hele kvelden med mulighet til å kjøpe både noe å drikke og en matbit. Kveldens tilbud: Toast + mineralvann for 100 kr

 • 18:00

  Chrysanne Stathacos i samtale med Ana María Bresciani (på engelsk), seniorkurator ved Henie Onstad Kunstsenter og kurator for utstillingen Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids

 • 18:45

  Signering av plakat ved Chrysanne Stathacos

 • 19:00

  Kunstner og kurator vil være tilgjengelige for publikum i sal

 • 20:00

  Arrangementet er over

 • 21:00

  Dørene stenger

Støttet av:

 • Image001