Male- og tegnekurs: Chagall

Learning
Male og tegnekurs Chagall

Marc Chagall arbeidet variert i mange ulike teknikker. Han ble blant annet anerkjent for sin evne til å fremstille stemninger og følelser.

Date Place
Lab

Kurset går over to kvelder
Ordinær: 1490
Klubbmedlem: 990

I dette kurset med billedkunstner Inga Sund Hofset får du lære om det å bygge opp et bilde lag for lag. Hvordan komme i gang? Hvor mye må man planlegge på forhånd, og hva kan oppstå i prosessen? Må man vite «hva man vil»?

I kurset skal vi arbeide med akvarell, gouache, blyant og pastell/fargestifter, på papir i varierende størrelser. Vi er innom grunnleggende spørsmål rundt materialbruk, størrelse, fargevalg, komposisjon og nivå av figurasjon/abstraksjon. Vi snakker om forholdet mellom intuisjon, lek, begrensninger, bevissthet og vilje.

Du får jobbe selvstendig med veiledning. Kanskje oppdager du en helt ny måte å skape ditt bilde? Det blir også dialog med resten av gruppa, hvor vi diskuterer prosessen og resultatet.

Kurset går over to kvelder, på følgende datoer:

21.03
28.03

Om Inga Sund Hofset:

Inga Sund Hofset arbeider hovedsakelig med maleri. Sentralt er undersøkelsen av abstraksjon, og hun tar gjerne utgangspunkt i egne opplevelser eller biografi. I arbeidet undersøker hun sammenhenger og motsetninger mellom hvordan vi møter, beveger oss i og tolker verden – og maleri. Hofset arbeider i varierende formater og teknikker av olje, tempera og vannfarge; på lerret, papir og treplate.

Inga Sund Hofset (født i 1983, Ringerike) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet på Kunstakademiet i Oslo, KHIO. Tidligere utstillinger inkluderer LNM, Oslo; Elephant Kunsthall, Lillehammer og Akershus Kunstsenter, Lillestrøm, samt presentasjoner i København, Berlin og Paris. Hennes neste utstilling er på Oslo-galleriet Femtensesse, høst 2023.