Linn Ullmann og Daniel Mendelsohn

Samtale om litteratur og fotografi

Talk
Forfattersamtale

Møt Linn Ullmann og Daniel Mendelsohn i samtale med Tone Hansen fra Henie Onstad Kunstsenter. Etter samtalen blir det spesialomvisning i fotoutstillingen Eksponert.

Date Place
Studio

Eksponert viser bilder fra et spenn over 170 år hentet fra en av norges største private samlinger av fotografi: Møllersamlingen. Til utstillingen er det laget en omfattende katalog med et rikt utvalg bilder i tillegg til kuraterte tekster fra forfattere og kuratorer.

I anledning utstillingen inviterer vi til et mestermøte mellom de to bokaktuelle forfatterne Linn Ullmann og Daniel Mendelsohn. Samtalen blir moderert av Henie Onstad Kunstsenters direktør Tone Hansen.

Etter samtalen inviteres det til en spesialomvisning i utstillingen, ledet av kurator for fotografi og nye medier, Susanne Østby Sæther.

Begrenset antall plasser.

Program

  • 14:15

    Samtale i Studio med Daniel Mendelsohn og Linn Ullmann

  • 15:00

    Omvisning i Storsalen med Susanne Østby Sæther

  • 15:30

    Boksignering

Daniel Mendelsohn (f. 1960, New York) er en internasjonalt bestselgende og prisbelønt forfatter. I tillegg har han gjort seg bemerket både som kritiker, essayist og oversetter. Mendelsohn er professor i humaniora ved Bard College og bidragende redaktør ved The New York Review of Books. Han er også direktør for Robert B. Silvers Foundation, en veldedig organisasjon dedikert til å støtte sakprosaforfattere.

På norsk foreligger utgivelsene Forsvunnet. En fortelling om seks av seks millionert (2009). Boka ble en bestselger i flere land, og vant National Books Critics Circle Award og National Jewish Book Award i USA, og Prix Médicis i Frankrike. En Odyssé. En far, en sønn og et epos (2017) ble kåret til årets beste bok av blant andre NPR og Newsday.

Høsten 2021 utgis Tre ringer. En beretning om eksil og skjebne.

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt seks romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen og Doblougprisen for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, De urolige, utkom i Norge i 2015 og for denne boken mottok hun P2-lytternes romanpris og ble nominert til Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Linn Ullmanns romaner utkommer i store deler av Europa og i USA.

Høsten 2021 utgis Jente, 1983.