Tyondai Braxton

Konsert
Tyondai braxton 2015 dusdin condren h

Foto: Dustin Condren

Den amerikanske komponisten og eksperimentelle rockemusikeren Tyondai Braxton gjør sin første solokonsert i Norge.

Dato Sted
Studio

Billettpriser:
Ordinær 270,-
Medlem 240,-

Braxtons soniske oppdagelsesferd springer ut fra en bred sammensatt bakgrunn. Han slo gjennom som avantrock-stjerne i instrumentalrock-gruppa Battles og er sentral i lydbildet på deres nærmest klassiske debutalbum Mirrored, som ble både en kommersiell suksess og en kritikerfavoritt.

Etter at han forlot Battles utvidet Braxton fokuset. Soloalbumet HIVE1 fra 2015 er laget på modulære synther. Braxtons virke som komponist for større orkester kan høres på ferske TELEKINESIS, et storslagent verk for elektrisk gitar, orkester, kor og elektronikk, gitt ut som plate på selskapet Nonesuch høsten 2022.

Tyondai Braxton har opptrådt på en rekke toneangivende scener verden over, som Guggenheim-museet i New York, Operahuset i Sydney og Barbican i London. Han har samarbeidet med komponister og band som Philip Glass og Dirty Projectors og laget bestillingsverk til anerkjente ensembler som Bang on a Can All Stars og Kronos Quartet. Siden høsten 2022 har Braxton vært ansatt som professor ved Princeton University.

På Henie Onstad fremfører Tyondai Braxton musikk på sitt modulærsynth-system. Dette er Braxtons første solo-konsert i Norge.