The Chuck Davis Dance Company

Dans
Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0003

Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv

The Chuck Davis Dance Company besøkte Henie Onstad en hel uke i oktober 1980.

Dato Sted
Studio

I flere dager gjestet det internasjonale dansekompaniet Høvikodden hvor de holdt seminarer og workshops i afro/moderne dans, før uken ble rundet av med 3x danseforestillinger. Dette var starten på kompaniets aller første, og omfattende, Europa-turné.

Det ledende amerikanske ballettensemblet kunne ifølge lokalavisen Budstikka beskrives med ett ord: «Fantastisk!». Avisens utsendte meldte om bredt repertoar og intenst samspill mellom dansere og musikere på scenen. «Publikum på Høvikodden vil sikkert få oppleve noe av det mest intense og fengende som noen gang har vært vist på en norsk scene.»

Birthe Foss i Arbeiderbladet omtalte Chuck Davis og Abdel Salaam fra kompaniet som åpenbare koreografiske talenter, men kultivert smak og en velsignet humoristisk sans. Videre skrev hun at «danserne [var] unge og velskapte, meget skolert i moderne dans og sømmelig kledd i maleriske kostymer, også signer Chuck / Abdel».

«Med et beseirende smil og inntagende pludring angrep Chuck Davis publikum som raskt kapitulerte».
— Birthe Foss, Arbeiderbladet

Ensemblet ble stiftet av Chuck Davis i 1968, samme år som Henie Onstad åpnet. Davis insisterte alltid på at hans dansere skulle beherske både de tradisjonelle afrikanske og amerikanske danseformer.

The Chuck Davis Dance Company ble virkelig anerkjent i 1977 under den internasjonale Festac festivalen i Lagos, Nigeria, også kjent som Second World Black and African Festival of Arts and Culture. Ensemblet deltok også i TV-programmer både i USA, Nigeria, Senegal, Gambia, Guyana og Puerto Rico. Davis har beskrevet ensemblet som ambassadører for vennskap og kjærlighet, og i løpet av karrieren hadde de forestillinger i store deler av verden, såvel som workshops og seminarer.

 • Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0006

  Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv

 • Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0005

  Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv

 • Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0004

  Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv

 • Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0002

  Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv

 • Chuck Davis Dance Group 9 10 10 1980 foto Olav Byklum 0001

  Foto: Olav Byklum / Henie Onstad arkiv