Stein Torleif Bjella

Konsert
Bjella pressebilde foto Lars K Lande

Foto: Lars K. Lande

Opplev Stein Torleif Bjella på Utescenen på Henie Onstad!

Dato Sted
Utescene

Stein Torleif Bjella fra Ål i Hallingdal er en av våre største fortellere og visekunstnere. Hans tekstunivers og skråe blikk på samtiden viser et stort bankende hjerte for utskudd i bygd og i by. Hos Bjella kombineres fortellerkunst på et høyt nivå med en utsøkt balansegang mellom det rufsete rocka og stram musikalsk presisjon. Han leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av og som treffer sterkt både på plate og i konsertform.

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren Vonde Visu Spellemannprisen. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. Bjellas 6. soloalbum, Øvre-Ål Toneakademi, ble mottatt med strålende anmeldelser da det kom i 2020. Bjella har også blant annet mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen.

Han har markert seg som tekstforfatter i stadig større grad de senere årene: I 2017 debuterte Bjella med diktsamlingen Jordsjukantologien Nr. 1. Samme år ble teaterstykket Kan nokon gripe inn, basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 mennesker på Det Norske Teatret. I 2018 kom langspillalbumet Jordsjukantologien nr. 1 musikken, i sjangeren spoken word.

Konserter med Stein Torleif Bjella er store opplevelser med fortellinger tuftet på sørgmodig underfundig glede og romantisk hjertesorg. Dessuten er Bjellas band en opplevelse i seg selv, der et knippe av Norges fremste musikere bygger et bunnsolid fundament for det hele.

«Dørene» åpner kl 14.

  • Stein Torleif Bjella Sang og gitar
  • Geir Sundstøl Ymse strengeinstrumenter
  • Eirik Øien Bass
  • Kenneth Kapstad Trommer
Bjella pressebilde foto Lars K Lande
↑ Hilsen fra Stein Torleif Bjella