New Visions: Workshop i åpen kildeetteretning

Med Anna Engelhardt og Mark Cinkevich.

Læring
Onset

Anna Engelhardt og Mark Cinkevich, stillbilde fra videoinstallasjonen Onset, 2023. Installasjonsfoto: Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

I denne workshopen presenterer kunstnerne Anna Engelhardt og Mark Cinkevich sine arbeidsmetoder innenfor åpen kildeetteretning (OSINT).

Dato

Workshopen er gratis for alle med inngangsbillett eller klubbmedlemskap, men påmelding kreves.

I denne workshopen inviterer Mark Cinkevich og Anna Engelhardt deltakerne til å prøve en unik undersøkende metode kunstnerne utviklet mens de jobbet med videoarbeidet Onset. Onset vises i New Visions og er co-produsert av Henie Onstad Kunstsenter.

Metoden bruker informasjon tilgjengelig på nettet for å avdekke de skjulte nodene til russisk militær infrastruktur. Med utgangspunkt i teknikker fra åpen kildeetterretning (OSINT) – etterretning som er generert av data og informasjon innhentet fra åpne kilder – søker de med denne metoden å avdekke kontroll og vold maskert i vidstrakte infrastrukturer.

Kunstnerne vil forklare grunnprinsippene i metoden, og deretter veilede deltagerne i å gjennomføre sin egen undersøkelse.

Varighet: 2,5 timer med pause.

Teknisk informasjon:
Deltagere må ha med en bærbar datamaskin med forhåndsinstallert Google Earth Pro (et frittstående skrivebordsprogram).

Det er kun 20 fysiske plasser, så husk å registrere deg for å få med deg denne unike muligheten til å møte kunstnerne og få veiledning av dem i din egen undersøkelse.
Deltagelse kan også skje online på Discord.

Workshopen foregår på engelsk.

Workshop 17 sept

Mark Cinkevich og Anna Engelhardt. Foto: Mark Cinkevich og Viktor Poli

Workshopen er en del av finissage-programmet for utstillingen New Visions, som står til 17. september.
Få med deg denne spennende workshopen på utstillingens aller siste dag!