Mariam Gviniashvili

Sideprogram til New Visions #2

Konsert
Mariam Gviniashvili Henie Onstad photo Koka Nikoladze 1

Foto: Koka Nikoladze

Mariam Gviniashvili fremfører en todelt konsert bestående av elektroakustiske stykker fra 2020-2022 og urfremføringen av RUINS, et audiovisuelt verk bestilt til NEW VISIONS - the Henie Onstad Triennial for Photography and New Media.

Dato Sted
Studio

Billettpriser:
Ordinær 220,-
Medlem 190,-
Billetten gir fri inngang til utstillingene.

Musikk har vært sentralt i Mariam Gviniashvilis liv siden tidlig barndom. Under oppveksten i østlige Georgia sang og spilte hun piano. Gjennom komposisjonsstudier i Tbilisi utviklet hun seg gradvis til å bli en komponist og visuell kunstner med dyp utforskertrang.

Nå med base i Oslo, jobber Gviniashvili som en ambisiøs og innovativ lydkunstner og komponist som kombinerer elektronikk, 3D-lyd og avansert teknologi med dans og performance, med mål om å trenge dypt inn i både den fysiske og emosjonelle essensen av lyd og rom.

Gjennom sine komposisjoner dyrker Gviniashvili en nysgjerrighet på verden og samfunnsfenomener – som for eksempel distraksjoner under nettmøter i stykketDAYDREAMING (2022) og virale mønstre i DECONSTRUCTION (2020).

Gviniashvilis musikk er blitt fremført på festivaler over hele verden: New York Electroacoustic Music Festival (USA), BEAST FEaST (UK), Transitions på CCRMA (USA), ICMC (Korea), Mixtur Festival (Spania), ARD Hoerspieltage (Tyskland), Ars Electronica (Østerrike), Klingt Gut (Tyskland), Heroines of Sound (Tyskland) og Ultimafestivalen i Oslo.


Støttet av Kulturrådet.