Lydbad: Guadalupe Maravilla

Sound Botánica

Performance

Bli med på lydbad med Guadalupe Maravilla – mottaker av Lise Wilhelmsen Art Award.

Dato Sted
Prisma-saler

MELD DEG PÅ HER:

Da Guadalupe Maravilla gjennomgikk kreftbehandling med cellegift og stråling, kombinerte han behandlingen med andre helbredelsespraksiser som lydbad for å lindre bivirkningene. Lydbad bruker lydvibrasjoner fra gonger som «renser vannet i kroppen vår, som kan bære stress, urenheter og, i noen tilfeller, sykdommer» ifølge kunstneren.

Etter at han ble frisk, utdannet Maravilla seg innen lydterapi, og han tilbyr regelmessig terapeutiske workshops for papirløse innvandrere, kreftpasienter og andre som kan ha behov for det. Gongene som benyttes er inkorporert i skulpturene i hans skulptur-serie Disease Throwers. De er innstilt på spesifikke frekvenser som resonerer med månen og andre planeter i vårt solsystem og vil skape et oppslukende lydbilde i kunstnerens skulpturelle installasjon i utstillingen.

Som en del av programmet tilknyttet Sound Botánica på Henie Onstad Kunstsenter vil Maravilla tilby fire lydbad i løpet av den siste utstillingshelgen.

Lydbadene er gratis, men krever påmelding og har begrenset antall plasser.

Praktisk info

Lydbadet vil vare i én time. Møter du forsinket, vil du ikke slippe inn. Publikum vil være velkomne til å sitte eller ligge på gulvet i utstillingssalen, og noen yogamatter vil være tilgjengelig – men vi oppfordrer deg til å ta med din egen matte eller et pledd. Stoler og puter vil bli gjort tilgjengelig på forespørsel.

Lydbadet vil bli utført av Guadalupe Maravilla, Daniel Givens, Hillary Ramos og Sam Xu.