Klubbkveld

Et dypdykk inn i Niki de Saint Phalles verden

Klubb
DSC5042

Installasjonsfoto: Øystein Thorvaldsen / Henie Onstad Kunstsenter

Sjefskurator Caroline Ugelstad gir oss et dypdykk inn i Niki de Saint Phalles verden. Denne kvelden får du som er klubbmedlem også boken om Saint Phalle, som følger utstillingen.

Dato Sted
Vestibyle

Arrangementet er gratis, og kun for klubbmedlemmer

Utstillingen med den fransk-amerikanske kunstneren Niki de Saint Phalle (1930–2002) er Henie Onstad Kunstsenters store satsing denne høsten. Niki de Saint Phalle er et ikon og en av verdens mest omtalte kunstnere på 1960-tallet og inn i første halvdel av 1970-tallet. Hun brøt med konvensjoner og utviklet et nytt kunstnerisk univers fullt av farger, glede, humor og provokasjon. Gjennom sin produktive karriere skapte hun kunst i ulike medier som var dypt forankret i sosiopolitiske spørsmål og et feministisk engasjement. Hennes liv var like spennende og grensesprengende som kunsten hennes.

Caroline Ugelstad er utdannet fra Courtauld Institute of Art og har en doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Hun har skapt en rekke utstillinger på Henie Onstad, som Niki de Saint Phalle (2022), Guadalupe Maravilla – Sound Botánica (2022) og Merz! Flux! Pop! (2021). Ugelstad har levd med Niki i over tre år, og vil formidle kunstnerskapet, den usedvanlige personen Niki de Saint Phalle, og tiden hun virket i. “Hvis jeg måtte definere meg selv, ville det ikke vært som kunstner, men som en som oppnår drømmer”, sa Saint Phalle. Vi lover en inspirerende kveld om en enestående kunstner.