Fakethias

Live AV med Felix Schéele

Konsert
Skjermbilde 2020 04 29 kl 02 08 37 2x

Liveshow av Fakethias og Felix Schéele på Henie Onstad Kunstsenter.

Dato Sted Pris Obs.
Studio 120,- (inkluderer inngang til utstillingene) Det vil bli brukt strobelys

Bak FAKETHIAS står den Oslo-baserte artisten og produsenten Mathias Humlen. Musikken hans er både hvileløs, nådeløs og mangefasettert. Han kombinerer industrielle teksturer, som for eksempel et kor av harmoniserte flymotorer, og teksturer med personlige stemmeopptak og filmatiske melodier. Det er harmoni i kaoset av techno og elektronika.

Selv har han sagt at han som produsent beveger seg ganske fritt mellom sjangre, med lyddesignet som en slags rød tråd. Store deler av prosessen baserer seg på å finne og forme teksturer, og å lage bilder med musikken.

Humlen ble nominert til Spellemannprisen i 2018 for debut-EPen Attune i klassen elektronika. I 2019 slapp han EP-en «Torn/Enhanced». Han har bachelorgrad fra Universitetet i Agder innen utøvende rytmisk musikk med laptop som hovedinstrument. I 2019 spilte han på både Sonar-festivalen i Barcelona og Lunchmeat i Praha.

Sammen med Erik Spanne (Onleash/Drippin), lanserte Humlen i høst Massive Gain. Sideprosjektet er et plateselskap/plattform for eksperimentering med funksjonell klubbmusikk.

Til Høvikodden kommer han med et audiovisuelt show, et samarbeid med den Stockholm-baserte digitale artisten Felix Schéele. Showet fremføres live på Henie Onstad Kunstsenter.