Avslutnings- dag Niki de Saint Phalle

11

Niki de Saint Phalle maler skulpturen “Le monde”, ca. 1981 © Niki Charitable Art Foundation, Alle rettigheter / Foto: Ukjent

Bli med på den siste dagen av utstillingen Niki de Saint Phalle der vi feirer kunstneren med et helt eget avslutningsarrangement.

Dato Sted
Storsal, Prisma-saler og Studio

Arrangementene er gratis med museumsbillett og klubb-kort. Denne søndagen får også alle under 25 år gratis inngang.
Om du vil delta på Blikkåpnernes arrangement må du reservere billett her (klikk på "Kjøp billett").

Program

  • 12:00

    Kunstdetektivene: familieomvisning i utstillingen

  • 13:00

    Niki de Saint Phalle og den provoserende gleden. Samtale med Caroline Ugelstad, Arne Lygre og Elise Storsveen.

  • 14:00

    Blikkåpnere X Niki de saint Phalle

Dagen starter med familieomvisningen Kunstdetektivene i utstillingen. Deretter blir det en samtale om den provoserende gleden, før kunstsenterets Blikkåpnere byr på en interaktiv og flerstemt omvisning med musikk, video, opplesninger og mye mer. Blikkåpnerne er Henie Onstads kunstformidlingsprogram for og av ungdom, med stor verdi for voksne. Til slutt inviterer vi til en gledelig samling i Studio med gjenklang i Niki de Saint Phalles kunstneriske univers. Kom og vær litt mye med oss!

Arrangementet er åpent for alle og man kan delta på én eller flere deler med museumsbillett/Klubb-kort. Hele avslutningsdagen er det gratis inngang for alle under 25 år. Om du vil delta på Blikkåpnernes arrangement må du reservere billett.

Samtale om glede – kl. 13:00
Forfatter og dramatiker Arne Lygre, som står bak det kritikerroste teaterstykke «Tid for Glede», billedkunstner Elise Storsveen og Henie Onstads Caroline Ugelstad samtaler om betydningene av temaet «glede» i kunsten. Glede var et nøkkelbegrep i Niki de Saint Phalles kunst. «Ingenting er mer sjokkerende enn glede», sa Niki de Saint Phalle, og gikk i 1963 fra provokasjon til å bruke glede som kunstnerisk verktøy. Samtalen vil blant annet handle om hvordan glede kan brukes politisk og sosialt; om hvordan glede kan skape felleskap og bringe mennesker sammen, og hvilken rolle gleden har hatt i kunsthistorien.

Blikkåpner X Niki de Saint Phalle – kl. 14:00
La Blikkåpnerne ta deg med gjennom utstillingen og oppdag Saint Phalles verk gjennom dem.
Blikkåpnerprogrammet består av 8 ungdommer fra Bærum og Oslo. Blikkåpnerne skal i løpet av skoleåret 2022/23 jobbe i et team for å formidle utstillingene på Henie Onstad Kunstsenter til ungdommen. Arbeidet kan være refleksjoner og tolkninger av verk, tekster, omvisninger, tilstedeværelse på konserter, re-miksing av kunst og egne kunstneriske prosjekter. Dette Blikkåpner-arrangementene har også stor verdi for voksne.