Åpningsfest

Nytt Sonja Henie-rom og ny bok

Donatorene i en uferdig Prismasal 1968

Foto: Henie Onstad arkiv

Velkommen til feiring av nytt Sonja Henie-rom og ny bok på Forlaget Press!

Dato

Med ulike karrierer som idrettsutøver, forretningskvinne, skuespiller, kunstsamler og mesén har Sonja Henie lagt grunnlaget for Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Norge. I et eget rom presenteres hennes premier og objekter fra et spektakulært liv. Vi inviterer til en feiring av den nye utstillingen og legger til rette for at du kan kombinere besøket med å spise middag på Høvikodden.

Alle utstillinger vil være åpne hele kvelden. Vi viser også Sun Valley Serenade (Høyfjellets sang) i Auditoriet denne kvelden. Rollen som Karen Benson i filmmusikalen fra 1941 skal ha vært en av de filmrollene Sonja Henie hadde likt best selv å spille.

Det nye Sonja Henie-rommet er tegnet og designet av KEY arkitekter ved Einar Hjeldnes. Som del av arrangementet blir det lansering av boken Hennes Form Sonja Henie 1912-1969 som utgis på norsk og engelsk. Den er en visuell presentasjon og antologi med tidligere upublisert materiale og presentasjon av flere ukjente sider fra Henies liv. For første gang er også det største monumentet hun har etterlatt seg, selve arkitekturen på Høvikodden, skrevet inn i en større kontekst. Forfattere er Hasse Farstad, Caroline Ugelstad, Martine Hoff Jensen, Erik Fenstad Langdalen og Gunhild Varvin (red). Forord ved Tone Hansen. Design ved Kjell Ekhorn/ANTI.

Buss 160 kjører direkte fra Oslo bussentral / Nationalteateret til Høvikodden.
Stor parkeringsplass, kun 15 minutters kjøretur fra Oslo.

Velkommen!

Program

 • 18:30

  Dørene åpner. DJ, bar og mulighet til å kjøpe mat

 • 19:00

  Velkommen ved Tone Hansen

 • 19:15

  Presentasjon av den nye boken Hennes form – Sonja Henie 1912–1969

 • 19:30

  Det nye Sonja Henie-rommet åpnes ved Berit Inger Øen, kultursjef i Bærum kommune.

 • 20:00

  Boksignering med åpningsrabatt denne kvelden (årets julegave?)

 • 21:00

  Siste servering

 • 22:00

  Dørene stenges

SH0832

Foto: Henie Onstad arkiv

SH0091

Foto: Henie Onstad arkiv